A barlang

A barlang szó magyarul jelentést is hordoz, de alapvetően a vezetékneveinkből eredő mozaikszó.  Építészként számunkra fontos a tényleges jelentése is: nemcsak az ember első lakóhelye, de természetes, anyagszerű, és magától értetődő a használata. Hasonló szemlélettel tervezzük bútorainkat és a belső tereket, ahol elhelyezésre kerülnek.

Ugyanúgy, mint a legendás rockbandák, mi is egy garázsból indultunk. Ott születtek az első bútorok, melyeket saját terveink alapján, nagy lelkesedéssel, ámde egyszerű szerszámokkal készítettünk.
Bár a garázst már rég kinőttük, és a géppark is fejlődött, valami nem változott: ma is ugyanazzal az odafigyeléssel és precizitással tervezzük és gyártjuk a bútorokat, végigkísérve az összes folyamatot. 
Ez garantálja a minőséget.

Az iroda

Annak ellenére, hogy jobbára használati tárgyakat készítünk, számunkra a legfontosabb, hogy a funkcionalitás mellett a tervezés során esztétikus, a megrendelővel szimbiózisban élő alkotás szülessen.

A koncepció megfogalmazásától, a tömegmodellek elkészítésén keresztül, az utolsó részletek megrajzolásáig itt történik minden, ami tervezés.

A műhely

Itt találkozik a forma, a funkció, az anyag és a technológia. 
Mivel a saját magunk által megálmodott tárgyakat készítjük el, a megvalósítás legalább akkora öröm, mint a tervezés. 

A fa a hozzánk legközelebb álló  anyag.  Szeretjük az illatát, színét, rajzolatát, és azt a természetességet, ami által minden bútor egyedivé válik.
Mivel minden fa más, a sorozatban gyártott tárgyaink is mind megismételhetetlenek.

A csapat

Partnereink

Palatium Stúdió

Studio Konstella

BIS építész iroda

Vánczaművek Építészeti műterem

Ginkgo Architects

Bright Field Studios

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége

Kiscelli Múzeum

Budapesti Történeti Múzeum

MTA - SZTAKI

Zhao Zhou

Barlang műhely – A bútormanufaktúra